Yarışma Hakkında

Oyun ve oyuncak hayatın en temel bileşenlerinden birini oluşturmaktadır. Çocukların gelişimindeki önemi giderek daha fazla kabul gören oyun ve oyuncak, tüm gelişim yaklaşımları içerisinde değer bulmaktadır. Türkiye'de oyuncak sektörünü temsil eden bir sivil toplum örgütü olan OYDER'in hedefi, dünyada ekonomik büyüklük açısından hızla gelişen ve büyüyen oyun ve oyuncak sektörü ülkemizde hak ettiği değer ve farkındalığa sahip olması için oyun ve oyuncak sektörünün yenilikçi ve yaratıcı fikirlerle buluşturmaktır.

Bu hedef dahilinde OYDER, Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ve Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle ilki düzenlenen bu yarışmanın amaçları;

• Oyun ve oyuncak tasarımına dair bilgi ve beceri kazandıran lisans programlarında öğrenim gören öğrencilerin uzmanlaşabilecekleri oyun ve oyuncak alanına farkındalık sağlamak;
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Türkiye Sanayi Stratejisi Eylem Planı"na ilave ettiği "Made in Turkey" oyuncak stratejisi oluşturma yolunda attığı adımlara paralel katkı sağlayarak, oyuncak sektörünün küresel pazarda rekabet gücünü artıracak tasarım çalışmalarını güçlendirmek;
  • Türkiye'de özgün oyun ve oyuncak fikir ve tasarımlarını hem niteliğini ve niceliğini arttırarak ve bu alanda istihdam yaratarak ekonomiye katkıda bulunmaktır.

Düzenleyici Kurul:

• Yakup Kireçci, OYDER Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ayhan Enşici, Yrd. Doç. Dr., Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi
  • Ayşe Nil Kireçci, Yrd. Doç. Dr., Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi